Case study

Lokala sjukgymnasten som förändrade branschen

Sjukgymnasten som transformera sin vision till Halmstads mest eftersökta sjukgymnastikpraktik på nätet.

Fysioinwest 

Kategori

B2B, lokalt

Tjänster

Strategi, hemsida och logo

Tidslinje

Pågående

Plattform

Digitalt ecosystem, wordpress

Omsättning

+1,2 mkr

Bokningar

+21 / mån

Bakgrund 

När Jonas Westerlund, med över 30 års erfarenhet som legitimerad sjukgymnast, valde att stå på egna ben och skapa Fysioinwest i hjärtat av Halmstad, var han fullt medveten om den utmaning som låg framför honom. Hög klinisk kompetens, genuint engagemang och ständigt kunskapssökande – dessa ledord har alltid präglat Jonas arbete. Med en bakgrund inom ortopedisk öppenvård och träning inom diverse idrotter har han samlat på sig en kunskap som är både djup och bred.

Men Jonas förstod tidigt att vara en framstående sjukgymnast och att driva en framgångsrik praktik är två olika saker. Halmstad, med dess blomstrande samhälle, hade redan ett antal sjukgymnastikpraktiker, vilket gjorde det viktigt för Fysioinwest att skapa en distinkt närvaro från starten.

Med ambitionen att ständigt vara uppdaterad inom den senaste forskningen inom idrottsmedicin och sjukgymnastiska behandlingsmetoder ville Jonas erbjuda sina patienter rehabilitering i framkant. Han visste dock att för att kunna nå ut till en större publik, behövde han professionell hjälp för att forma Fysioinwests digitala fotavtryck och varumärkesidentitet.

Med detta i åtanke vände han sig till Movesocial, i hopp om att vi kunde vara svaret på hans utmaningar. Därmed inleddes samarbetet som skulle definiera Fysioinwests väg framåt i Halmstad.

Strategi 

Inför utmaningen att etablera Fysioinwest i Halmstads konkurrensutsatta marknad, satt Movesocial tillsammans med Jonas för att kartlägga vilka steg som behövde tas. Det blev uppenbart att en tydlig digital närvaro, kombinerat med Jonas omfattande erfarenhet, kunde skapa en oslagbar kombination.

Grafisk profilering:
Vi inledde processen med att formge en logotyp som skulle spegla Jonas unika kompetens inom sjukgymnastik. Lösningen blev en ryggrad som även symboliserade “i”:et i Fysioinwest – en perfekt kombination av professionell identitet, namnigenkänning och samtidigt koppling till branchen.

Webbdesign & Användarupplevelse:
Vi byggde en modern och responsiv hemsida med enkel navigering, vilket skulle underlätta bokningsprocessen för potentiella patienter. Hemsidan fokuserade på Jonas djupa expertis, användning av den senaste UX-designen och Jonas engagemang för den senaste forskningen inom området.

Sökmotoroptimering (SEO): 
För att Fysioinwest skulle bli det självklara valet för de som sökte efter sjukgymnast i Halmstad, lade vi stort fokus på SEO. Genom att säkerställa att hemsidan var optimerad mot relevanta nyckelord och lokal sökning, var målet att Jonas skulle synas överst när invånare i Halmstad sökte efter sjukgymnast-tjänster.

Kvalitetssäkring:
Innan lanseringen genomgick vi hela kundresan på webbplatsen, testade bokningsfunktionen och försäkrade oss om att varje element fungerade smidigt.

Med strategin klar och alla komponenter på plats, var vi redo att lansera Fysioinwest till Halmstads allmänhet och positionera Jonas som stadens ledande sjukgymnast.

Jonas Westerlund
Jonas Westerlund
Fysioinwest i Halland AB - 16 Oct, 2022
Läs mer
Movesocial lyssnar in kundens erfarenhet, önskemål och egna ideér. Omvandlar kundens önskemål och ideér till den aktuella marknaden. Alltid snabb återkoppling till kunden. Förverkligar: Movesocial har känslan för den aktuella trenden och förverkligar resultatet till något enastående. Vi är oerhört nöjda kunder och rekommenderar varmt Movesocial för framtida samarbeten.

Resultat 

Efter den noggranna planeringen och implementeringen av vår strategi började resultaten snabbt visa sig för Fysioinwest.

Ökad digital synlighet:
Inom bara några veckor efter lanseringen rankade Fysioinwest högst på Google när invånarna i Halmstad sökte efter “sjukgymnast i Halmstad”. Jonas professionella och gedigna bakgrund, framhävd på webbplatsen, resulterade i att många valde honom som sitt första alternativ.

Stark bokningstillväxt:
Den användarvänliga designen och sökmotoroptimeringen av hemsidan ledde till att Fysioinwest fick flera tiotal bokningar varje vecka – helt digitalt. Patienter var imponerade av den sömlösa bokningsprocessen och den detaljerade informationen som presenterades på webbplatsen.

Lokalt engagemang:
Tack vare den tydliga digitala närvaron och de framgångsrika kundomdömena började Fysioinwest snabbt bli ett hushållsnamn i Halmstad. Lokala invånare och andra vårdgivare erkände Jonas expertis, vilket ledde till fler hänvisningar och samarbeten.

Stärkt varumärketsidentitet:
Den genomtänkta grafiska profilen och logotypen, som underströk Fysioinwests unika värdeerbjudande, bidrog till att skapa ett varaktigt intryck i sina patienters sinne. Detta var viktigt för att bygga långsiktigt förtroende och skapa lojala kundrelationer.

Movesocials arbete tillsammans med Jonas har varit en exemplarisk demonstration av hur skicklig digital marknadsföring kan omvandla en ny praktik till en lokal ledare inom sitt område. Med rätt verktyg, strategi och expertis kunde Fysioinwest blomstra och erbjuda sina tjänster till en ständigt växande kundkrets i Halmstad.

 

En fullkalender för Fysioinwest:
Idag märker Jonas av den direkta påverkan av Movesocials arbete. Varje månad får Fysioinwest över 21 nya bokningar direkt via hemsidan, vilket är en tydlig ökning jämfört med tidigare. Utöver detta har antalet samtal och direkta förfrågningar ökat markant. Människor väljer inte bara att skicka formulär på hemsidan, utan tar nu även initiativ att ringa direkt och boka tid. Jonas status som sjukgymnast har stärkts avsevärt, och han har nu etablerat sig som en av de mest eftertraktade sjukgymnasterna i Halland, ofta med fullbokad agenda.

Nyfiken på projektet och vill veta mer?
Ansök om ett strategisamtal