Ökad vinstmarginal med +3900%

Torctech:
Leverantör av verktyg och utrustning till svensk industri.  

Tjänst:
Agency

Digital transformation för Torctech

Kategori

B2B, lokalt

Tidslinje

2021-2024

Vinstmarginal
+ 0 %
Fler sessioner
+ 0 %
Omsättning
+ 0 %
Konverteringsgrad
+ 0 %
Play Video

Bakgrund till uppdraget

Torctech är ett företag som specialiserar sig på verktyg och utrustning för momentdragning och tunga lyft, kända för sin funktionalitet, hållbarhet och användarvänlighet.

Baserat i Sverige, grundades Torctech år 2010 av två erfarna ingenjörer som ville skapa ett varumärke inom verktygsindustrin som kombinerade prestanda och precision, och som speglade deras passion för innovation och kvalitet.

Uppdraget & arbetsprocessen

År 2021 genomgick Torctech en betydande förändring när företaget köptes upp av en ny ägare. Denna ägare insåg snabbt att företaget behövde genomgå en digital transformation för att förbli konkurrenskraftigt i en alltmer digitaliserad värld. Med detta i åtanke kontaktade den nya ägaren Movesocial och investerade i tjänsten ”hyr en marknadsavdelning”. Detta markerade början på ett ambitiöst projekt att digitalisera hela företaget, från interna processer till kundinteraktioner, för att säkerställa att Torctech kunde möta framtidens krav och förväntningar.

"Jag har jobbat med Movesocial i snart ett år och de har verkligen lyft Torctechs digitala ansikte utåt. Hög kunskapsnivå och duktiga på att fånga upp vad kunden vill ha, vilket säkert inte är lätt. De håller vad de lovar och får saker gjort. Jag kan varmt rekommendera Movesocial!"
jesper ljunggren
Jesper Ljunggren
VD - Torctech

Digital  transformation

Processen inleddes med en djupdykning i Torctechs kundresa. Detta arbete avslöjade behovet av digital transformation och att helt omforma deras digitala närvaro, vilket ledde oss till att skapa en användarvänlig webbsida med ett integrerat bokningssystem. Denna nya plattform underlättade för kunderna att enkelt engagera sig och interagera med företaget online.

Vårt arbete fortsatte med att bygga en omfattande digital infrastruktur för Torctech. Genom en genomtänkt digital strategi implementerade vi kampanjer inom både betald annonsering och organiska sociala medier. Vi utvecklade också engagerande innehåll som positionerade Torctech som en ledare i sin bransch.

Vad blev resultatet?

3900% vinstmarginal

Inom det första året efter att ha implementerat Movesocials omfattande digitaliseringsstrategi, upplevde Torctech en dramatisk förbättring i sin finansiella prestation. Vinstmarginalen sköt i höjden med otroliga +3900%. Denna betydande ökning är ett direkt resultat av vår skräddarsydda lösning, som inte bara effektiviserade operationerna utan också optimerade kostnadsstrukturen och ökade försäljningseffektiviteten. 

Genomförandet av en ny webbplatsdesign, effektiva bokningssystem, och sömlösa användarupplevelser, gav Torctech en betydande förbättring i sin konverteringsfrekvens. Med en ökning på +125% jämfört med tidigare år, har de förändringar vi implementerat inte bara förbättrat den estetiska appellen utan också den övergripande funktionaliteten av webbplatsen.

Efter att ha ingått samarbete med Movesocial lyckades Torctech uppnå en imponerande ökning av sin omsättning med 100% jämfört med föregående år. Detta ekonomiska lyft var en direkt effekt av de strategiska digitala initiativen och marknadsföringsinsatserna som implementerades tillsammans med Movesocial. Denna framgång visar tydligt hur viktigt det är med rätt investeringar i digitalisering och modern marknadsföring för att stimulera affärstillväxt och stärka företagets position på marknaden.

Genom vårt omfattande arbete med digitalisering och automatisering har Torctech kunnat transformera sin arbetsstyrka från fyra till en anställd. Vår expertis inom digitala lösningar har inte bara optimerat Torctechs produktivitet genom att minska den manuella arbetsbördan utan även förbättrat deras kostnadseffektivitet och centraliserat operationsansvaret.

Se fler kundcase här

Agency
Sociala medier

Från skiss till globalt fenomen

Webbutveckling
Design
SEO

Enklare vägar till välbefinnande

Webbutveckling
Design
SEO

Utvecklad webbdesign till företagsutvecklare

Nyfiken på projektet och vill veta mer?
Ansök om ett strategisamtal