Bloggar

Picture of Karl Feldt

Karl Feldt

Digital Marketing Specialist

Uppdaterad 12 Maj, 2023

Vad är en Landningssida?

Vad är en landningssida? I det ständigt föränderliga landskapet av digital marknadsföring, finns det ett unikt verktyg som effektivt transformerar nyfikna besökare till lojala kunder – det är landningssidan. Denna strategiska komponent kan bli en total spelväxlare för ditt företag, oavsett om du driver en e-handelsplats, en informativ blogg, tillhandahåller experttjänster, eller något helt annat. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i landningssidans mystiska värld, utforska vad den faktiskt är, hur den skapas för att engagera och locka, hur mycket det kan kosta att designa en, och hur den effektivt används inom marknadsföringsområdet. Så, spänn fast säkerhetsbältena och låt oss tillsammans utforska den fascinerande resan genom landningssidans universum!

Innehållsförteckning

Vad är en landningssida?

En landningssida är en enskild webbsida skapad specifikt för marknadsförings- eller reklamkampanjer. När en besökare klickar på en länk i en e-post, eller annonser från Google, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, eller liknande platser på webben, hamnar de på en landningssida. Denna sida är utformad med ett enda mål i åtanke, kallat en Call to Action (CTA), vilket effektivt leder besökaren till att omvandlas till en lead eller kund. Vill du veta mer om hur vi på MoveSocial kan hjälpa dig att skapa effektiva landningssidor? Klicka här.

Hur ser en landningssida ut?

Det finns ingen enhetlig designmall för landningssidor eftersom de varierar beroende på företagets bransch, målgrupp och kampanjens specifika mål. Dock har effektiva landningssidor oftast några gemensamma element som framgår tydligt i denna guide från HubSpot.

Det finns ingen enhetlig designmall för landningssidor eftersom de varierar beroende på företagets bransch, målgrupp och kampanjens specifika mål. Dock har effektiva landningssidor oftast några gemensamma element:

 1. Rubrik: En stark och fängslande rubrik som tydligt förklarar erbjudandet.
 2. Underrubrik: En kompletterande underrubrik som ger mer detaljerad information om erbjudandet.
 3. Visuell representation: Bilder eller videoklipp som visar produkten, tjänsten eller erbjudandet.
 4. Fördelar: En lista över fördelar eller punkter som förklarar varför besökaren ska ta emot erbjudandet.
 5. Call to Action (CTA): En tydlig, iögonfallande knapp eller länk som uppmuntrar besökaren att agera.
 6. Formulär: Ett formulär där besökaren kan lämna sina kontaktuppgifter i utbyte mot erbjudandet.

Om du behöver hjälp med att skapa din landningssida, kan du alltid kontakta vårt team på MoveSocial.

Hur gör man en landningssida?

Skapandet av en landningssida innebär flera steg, som kan sammanfattas på följande sätt:

 1. Definiera ditt mål: Bestäm vad du vill uppnå med landningssidan, vare sig det handlar om att generera leads, sälja en produkt, registrera folk till ett evenemang, etc.
 2. Identifiera din målgrupp: Förstå vem du försöker nå, vilket hjälper dig att skräddarsy ditt innehåll och din design för att möta deras behov och intressen.
 3. Skapa ditt innehåll: Skriv övertygande text som tydligt förklarar ditt erbjudande och hur det gynnar besökaren. Använd visuella element för att göra sidan mer engagerande.
 4. Bygg din landningssida: Använd en landningssidesbyggare eller en webbdesigner för att skapa din sida. Fokusera på att hålla designen ren och fokuserad på ditt mål.
 5. Testa och optimera: Använd A/B-testning för att prova olika element på din sida och se vad som fungerar bäst. Anpassa och optimera sidan baserat på de insikter du får från testningen.

 

Om du behöver hjälp med att skapa din landningssida, kan du alltid kontakta vårt team på MoveSocial.

Hur mycket kostar en landningssida?

Kostnaden för att skapa en landningssida kan variera kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive komplexiteten i designen, om du anlitar en professionell designer eller byrå, om du använder en landningssidesbyggare och vilka tilläggstjänster du behöver (som kopiering, SEO-optimering, A/B-testning, etc.). Generellt kan du förvänta dig att betala allt från några hundra till flera tusen kronor för att skapa en professionell och effektiv landningssida.

Hur används landningssidor?

Landningssidor används främst inom digital marknadsföring för att omvandla webbplatsbesökare till leads eller kunder. De används ofta i samband med betald annonsering, e-postmarknadsföring, sociala medier kampanjer, och sökmotormarknadsföring för att ge en sömlös och fokuserad upplevelse för besökarna.

Genom att skapa en särskild sida för varje kampanj kan marknadsförare skräddarsy sitt budskap och sitt erbjudande för en specifik publik, vilket ökar chansen för konvertering. Dessutom kan landningssidor ge värdefulla insikter om dina kampanjers prestanda, vilket kan hjälpa dig att förbättra dina framtida marknadsföringsinsatser.

För mer information om användningen av landningssidor, kolla in denna detaljerade artikel från WordStream.

Vet inte vart du ska börja?
Ansök om ett strategisamtal